top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıLeylek Express Danışmanlık

Taşımacılık Nedir, Kaç Tür Taşımacılık Türü Bulunmaktadır?

Gönderilmesi gereken yük, eşya ya da malların güvenli, ekonomik ve hızlı bir şekilde belirlenen teslimat noktasına ulaştırılmasını sağlayan ulaşım sistemine taşımacılık adı verilmiştir. Seçtiğiniz hizmete bağlı olarak kapıdan kapıya hızlı teslimatın gerçekleştirilmesini sağlayan taşımacılık hizmeti, güvenli bir ulaştırma imkanı sunar.

Taşınan malların zarar görmesini engellemek ve deforme olmalarının önüne geçmek için mallar, sigorta altına alınır. Seçilebilecek taşımacılık hizmetine bağlı olarak her bütçeye uygun hizmetler mevcuttur. Kara yolu taşımacılığı, deniz yolu taşımacılığı, hava yolu taşımacılığı ve demir yolu taşımacılığı; taşımacılık hizmetinin türleri arasında yer almaktadır. Her taşımacılık yönteminin kendi özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Ürünlerinizin özelliklerine, teslimat mesafesine ya da bitçenize uygun taşımacılık türünü seçerek sorunsuz bir teslimat süreci yaşayabilirsiniz.

Kara Yolu Taşımacılığı

Kara yolu taşımacılığı, ürünlerin kapıdan kapıya teslimatını aktarmasız olarak gerçekleştiren taşıma türüdür. Günümüzde en çok talep göre kara yolu taşımacılığı güvenli ve kullanışlı olmasından dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Diğer taşımacılık türlerine oranla hızlı ve kısa mesafede daha uygun fiyat seçeneğine sahip olduğu için en çok tercih edilen taşımacılık türüdür. Ayrıca Minivan Express hizmeti ile daha hızlı ve güvenli kara yolu taşımacılık hizmeti alabilirsiniz.

Deniz Yolu Taşımacılığı

Uluslararası taşımacılıkta yaygın olarak kullanılan deniz yolu taşımacılığı sayesinde çok büyük ağırlık ve yükteki mallar kolaylıklar transfer edilebilir. Hava koşullarından kolaylıkla etkilenebilmesinin yanında oldukça uygun fiyatlı olmasından dolayı tercih edilebilmektedir.



Hava Yolu Taşımacılığı

Hava yolu taşımacılığın tercih edilmesinin en öneml sebebi, oldukça hızlı teslimat sürecini gerçekleştirmesidir. Oldukça güvenilir olması, kayıp riskinin en az olması diğer tercih edilme sebepleri arasında yer alırken maliyetinin diğer taşımacılık türlerine oranla yüksek olması tercih edilebilirliğini azaltmaktadır.



Demir Yolu Taşımacılığı

Genellikle devlet tarafından yönetilen demir yolu taşımacılığı, diğer taşımacılık türlerine oranla daha düşük maliyetli ve trafik yükünün olmaması nedenleri ile tercih edilmektedir. Özellikle uzun mesafede ekonomik ve güvenli hizmet sunmakta ve bu sebepler de tercih edilmesini arttırmaktadır.

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page